Snart dags för fester

Nu när det är riktigt tråkig höst, då är det dags att ställa till med fester, eller hur? En prinsessa ska bara inte ha tråkigt. Det tycker jag i alla fall. Är man prinsessa, är det ens uppgift att ställa till med fest, och allt det som behövs till det. Man behöver drinkar, helst med små drinkparaplyer, kanderade körsbär och limeskivor. Sedan är det väl en hel del olika likörer och gin och rom. Till det behöver man några riktigt goda snittar. Så, om du tycker som jag att det är dags att ställa till med kalas, kommer här några recept på snittar från www.festtips.nu.

Knäckebrödssnittar

Ingredienser: ansjovis, majonnäs, dill, ägg, gräslök, ett finare knäckebröd, gräslök.

Så här gör du:

1) Hårdkoka äggen. Skär ansjovis i bitar och låt dem rinna av lite på en tallrik. 

2) Blanda majonnäs och creme fraiche i en bunke. Hacka dill och gräslök och blanda allt.

3) Skala äggen och finhacka blanda dem tillsammans med ansjovisen. Toppa med dill. Smaka av med vitpeppar och spadet.

4) Låt stå någon timme.

5) Lägg upp på knäckebröd.

6) Servera!

 

Parmasnittar

Ingredienser: ricottaost, parmesanost, paprika, crostini.

Så här gör du:

1) Börja med att grilla paprikan i ugnen, låt den svalna och hacka den därefter i små, fina bitar.

2) Blanda ricottaost, paprika och parmesanost och lägg röran på crostinikexen.

3) Klart!

Vegetariska snittar

Ingredienser: kantareller, vitlök, baguetter, salt, peppar, chevreost.

Så här gör du:

1) Sätt på ugnen på 225 grader. Hacka vitlöken fint och se till att vara noggrann då du ansar kantarellerna.

2) Stek svamp och vitlök i smör, salta sedan och peppra.

3) Lägg upp röran på en baguett och lägg bitar av chevreosten ovanpå.

4) Lägg allt på en bakplåt och ställ in i ugnen i ungefär tre-fyra minuter. De ska få en gyllenbrun färg.

5) Servera!

5 nov 2017