Prinsessa

- på mina villkor

Minnet av mjuk bomull

Det finns så många barndomsminnen, eller hur? Jag får ofta flashbacks från barndomen, inte sällan tack vare dofter, smaker, fysiska känslor eller ljud. Till exempel så slänger ljudet av duvors ooande mig rakt tillbaka till sommarmorgnar i mina föräldrars sovrum där vi brukade ligga och dra oss alla tillsammans.

Jag fick en annan flashback här precis, alla mina otroliga sängkläder från Disney. Jag hade två favoriter: Lady & Lufsen samt Bambi. Ja, jag var en romantisk liten flicka... Dessa sängkläder var så otroligt mjuka och sköna att jag än kan minnas känslan av den där mjuka bomullen mot huden. 

Peppa och Frost

Jag har en lite systerdotter som snart fyller år och jag fick såklart det strålande idén att kolla upp om det finns liknande sängkläder ännu, och det gör det såklart! Helst hade jag velat hitta Bambi eller Dumbo, men Frost och Peppa verkar vara denna generations favoriter. Min lilla Alice har vuxit ifrån Peppa men Frost blir nog perfekt. Ska förstås dubbelkolla med syrran först. Hoppas de är lika mjuka och sköna i kvalitén som min barndoms sängkläder var.

Sedan finns det några smaker också som kör en rakt tillbaka till 5-årsåldern. Piggelinglass är ett exempel, och Hubbabubba tuggummi. Vilka soliga minnen ändå! Nog för att ingen barndom är perfekt, men jag har många vackra stunder att se tillbaka på och njuta av. 

27 Aug 2020