Prinsessa

- på mina villkor

Skapa ett prinsessrum för din egen lilla prinsessa

Har du en liten tös där hemma, som drömmer om att få ett rum som passar för en prinssessa. Då ska jag dela med mig av lite tips hur du kan göra detta för henne.

Det första steget till ett bra prinsessrum är ett nytt lager rosa färg. Du kan välja att måla en av väggarna, eller alla. 

Därtill kan du sy egna "tutu" gardiner, ni vet sådana som annars ballerinor har på sig.  Det med hjälp av tyll. Du kan också hitta gardiner av organdy eller tyll i rosa i heminredningsavdelningen på nästan vilket varuhus som helst om du inte är intresserad av att göra dina egna gardiner. Du kan behöva köpa tyll i bulk, eftersom alternativen är oändliga med dessa tjejiga tillbehör. En annan kreativ användning av en tyll är att dressa det runt ett bord.

Disney prinsess-silhuetter kommer att addera till rolig väggkonst till din lilla flickas rum. Sök helt enkelt efter prinsesssilhuetter online, skriv ut dem, rama in dem och häng upp dem!

Satsa även på att antingen sy en egen himmelsäng till sängen, eller köp en som är klar. 

En vacker ljuskrona kommer att ge den perfekta touchen till ditt sovrum med prinsesstema för små tjejer. Det finns många alternativ att köpa som kommer att göra susen, eller så kan du bli kreativ och göra din egen ljuskrona med hjälp av en rockring, band och till och med pärlor.

Färgade tavelramar är ett billigt och roligt sätt att på ett intressant sätt fylla upp utrymme i alla rum. Skaffa några gamla och intressanta tavelramar från din lokala second hand-butik och måla dem i vackra nya färger i högglans för att komplettera de nya färgerna i ditt rum med prinsesstema. Använd dem för att visa fotografier av din dotter i ett diadem/tiara eller ha andra fina bilder.

För att toppa ditt prinsessrum, komplettera looken med en väggmålning. Det finns alla möjliga saker du kan göra för en väggmålning. Använd en siluett av ett slott eller ett träd och skapa en egen saga.

6 Dec 2022