Prinsessa

- på mina villkor

Alla älskar att bygga med Lego

När man frågar någon vad de hade för leksaker när de var små så kommer de allra flesta att svara Lego bland annat. Det är en fantastisk uppfinning som roat miljoner barn över hela världen i många år och det är fortfarande en av de saker som återfinns i de flesta barnrum. Just att man kan bygga precis vad man vill med det är nog vad som gjort att det fått en så stor genomslagskraft och både pojkar och flickor finner precis lika stort nöje i det. Jag byggde till exempel små hus och trädgårdar medans mina killkompisar gjorde flygplan, pistoler och bilar av de små plastbitarna. Det händer faktiskt fortfarande att jag tar fram påsen med bitarna och bygger med Lego. 

Andra fördelar med Lego

Det är ju faktiskt inte bara skoj att bygga med Lego, det är också en mycket bra träning för småbarn. Man tränar upp finmotoriken på ett bra sätt och man får också en mycket bra övning i både tålamod, att arbeta målinriktat och kan låta fantasin flöda. Det är ju ett mycket bra pedagogiskt verktyg också och då är det ju bra att man kan hitta billigt Lego så att alla barn kan få tillgång till det. 

Köp ditt Lego online

Det finns ingen större mening att springa runt i affärer och leta efter Lego när det finns bra och billiga leksaker online. Inte för att det slits ut särskilt fort men med nya preferenser hos barnen så kan det vara bra att uppdatera sig ibland. 

11 Jan 2017