Prinsessa

- på mina villkor

Liten på Landet – en blogg jag gillar

Hur skriver man en bra blogg? Jag vet inte, jag har ju nyss börjat med min. Men; jag vet exakt vilka typer av bloggar jag själv gillar och jag kommer att försöka hitta min egen stil genom att fortsätta läsa dessa och genom att fortsätta bli inspirerad. Nästan uteslutande så är de bloggar som jag gillar skrivna av kvinnor och tjejer.

Mycket på grund av att jag kan relatera till vad – och hur! – de skriver; men också av den anledningen att jag tycker att de flesta bloggar som skrivs av killar håller väldigt låg nivå. Antingen så försöker de (jag kommer inte att nämna några namn!) att vara roliga men blir bara vulgära. ” Höhöhö”, min tjej sa igår... Jag hatar den humorn! Eller också så blir de för smala i sina avhandlingar. Skriver en kille en blogg om träning – ja, då kommer bloggen bara att handla om just träning (komplett med bilder på biceps i motljus, en renrakat bröstkorg eller en där en ryggövning genomförs (naturligtvis i bar överkropp...). Handlar bloggen om bilar – då är det avgasrör, vinterdäck, priser, hästkrafter, fyrhjulsdrift och wonderbaums för hela slanten.  Handlar den om mode så avhandlas enbart smala, limiterade japanska märken eller kepsar för sextusen kronor. Mat då? Ja, då förvandlas killen som driver bloggen till Per Morberg och slabbar på med långkok, svindyra råvaror eller någon typ av mexikansk maträtt som tar typ tre dagar att tillreda. Killar... Varför kan de inte vara lite mer varierande och mindre förutsägbara?

Nej, de bloggar jag gillar är sådana som går lite på djupet, som vågar vara lite personliga och som vågar ha glimten i ögat. Man vill ju lära känna personen bakom också, eller hur? En tjej i allmänhet – detta är väl egentligen allmänt känt? – har en förmåga att hålla flera bollar i luften och det tycker jag syns om man läser en blogg. Den här bloggen tycker jag är ett perfekt exempel. En ung tjej som beskriver sin vardag; skola, jakten på körkortet, fester, familjen, sina djur (hon verkar vara en duktig ryttare!) och sina framtidsplaner. Hon beskriver – kort och gott – sitt liv; utan filter och utan att söka några enkla, billiga poänger för att framhäva sig själv. Motsvarande blogg, skriven av en kille, hade förmodligen spänt musklerna så pass mycket att all luft pyst ut redan efter första meningen.

Så, där har ni kriterierna för hur jag tycker att en blogg ska se ut och jag hoppas att min kommer att bli ungefär likadan framöver.

24 Nov 2016