Prinsessa

- på mina villkor

Sluta kläm på dina pormaskar

Det är faktiskt ganska vanligt att ha pormaskar. Alla får dem, men i olika utsträckning. Hur lockande det än är så ska man aldrig klämma på dem för att få bort dem. det kan skapa fler problem med din hy och kan bilda ärr som du aldrig blir av med. Här tänkte jag berätta mer om hudvård, och ge dig några bra tips för en slätare och finare hy. 

Så här blir du av med pormaskarna

  1. Tvätta ansiktet med tvål och vatten två gånger om dagen. Använd en mild tvål. Pormaskar har inget med smuts att göra och överdrivet tvättande kan faktiskt göra det värre. 
  2. Gör en ansiktsbehandling. Du kan boka in hudvård i Stockholm, Göteborg, Malmö och även andra större städer genom ett onlineverktyg. Du hittar bokningssystemet här. En hudterapeut kan få bort alla dina pormaskar enkelt. 
  3. Undvik feta krämer av olika slag. Även om de i reklamen säger att de hjälper så är det alltid fel att täppa igen porer. Det bildar bara fler pormaskar. 
  4. Skippa chokladen. Sorry tjejer! Men det finns forskning som visar att choklad och mjölk bidrar till pormaskar och akne. 
  5. Exfoliering. Du kan använda dig av kemisk peeling för att rengöra huden på djupet. Konsultera alltid en hudvårdsterapeut innan du gör det. 

Dessa enkla små tips kan hjälpa dig att slippa akne och pormaskar. Men glöm inte av att det är fullt normalt att ha dem! Alla har dem, och de är inte farliga. 

26 Feb 2019